Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous Button

Αρθροσκόπηση Γόνατος

Αρθροσκόπηση Γόνατος

Μία χειρουργική πράξη ελάχιστης επεμβατικότητας με υψηλή διαγνωστική και θεραπευτική αξία.

spine

Καλέστε μας στο 210 89 49 727 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Αρθροσκόπηση Γόνατος

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μία χειρουργική πράξη ελάχιστης επεμβατικότητας μέσω της οποίας ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να δει το εσωτερικό της άρθρωσης του γόνατος και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει μία σειρά από παθήσεις στον ίδιο χειρουργικό χρόνο.

Πραγματοποιείται δια μέσου 2-3 οπών του δέρματος στο μέγεθος ολίγων χιλιοστών δια μέσου των οποίων θα εισαχθεί μία ειδική κάμερα που θα μας δώσει εικόνα της άρθρωσης σε εκπληκτική ανάλυση και μεγάλη μεγέθυνση. Επίσης θα εισαχθούν πολύ λεπτά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να εντοπίσουμε τη βλάβη και να προχωρήσουμε στην επιδιόρθωση της. Πρόκειται για μία αναίμακτη και ανώδυνη επέμβαση που καταργεί τις παλαιές ανοιχτές επεμβάσεις του γόνατος που ήταν μονόδρομος τα προηγούμενα χρόνια.

1

Ποιές παθήσεις θεραπεύονται με την αρθροσκόπηση γόνατος;

Οι βλάβες του γόνατος που αντιμετωπίζονται με την αρθροσκόπηση είναι:

2

Ποιό είναι το είδος αναισθησίας και ο χρόνος νοσηλείας;

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο νοσοκομείο και το είδος της αναισθησίας μπορεί να είναι περιοχική, γενική ή συνδυασμός των δύο. Η εξειδικευμένη ομάδα των Αναισθησιολόγων θα συζητήσει με τον ασθενή και λαμβάνοντας υπόψιν και άλλους παράγοντες όπως η συνολική υγεία, το κάπνισμα, κτλ. θα επιλέξει την καλύτερη μέθοδο αναισθησίας.

Ο χρόνος της επέμβασης ποικίλει ανάλογα με τη βλάβη που θα αντιμετωπίσουμε. Το εύρος είναι από ½ ώρα για μία απλή μηνισκεκτομή εώς 1½ ώρα για συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Στη συνέχεια ο ασθενής θα παραμείνει για λίγη ώρα στο νοσοκομείο και θα λάβει εξιτήριο αυθημερόν με οδηγίες για το σπίτι του. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις εάν ο ασθενής επιλέξει να παραμείνει στο νοσοκομείο για διανυκτέρευση υπάρχει η δυνατότητα χωρίς κάποιον περιορισμό.

Μετεγχειρητικά θα χρειαστεί να έχει ένα ζευγάρι βακτηρίες (πατερίτσες) που θα του χρειαστούν για την κινητοποίηση των πρώτων ημερών τις οποίες θα χρησιμοποιήσει βοηθητικά στη βάδιση ανάλογα με τις ανάγκες του και τις ενδείξεις της αρθροσκόπησης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης γόνατος;

  • Ελάχιστος τραυματισμός ιστών
  • Μικρότερος μετεγχειρητικός πόνος
  • Γρηγορότερη κινητοποίηση
  • Καλύτερη επισκόπηση της άρθρωσης και αυξημένη τεχνική αρτιότητα στην αντιμετώπιση της πάθησης σε σχέση με τις ανοιχτές μεθόδους
  • Γρηγορότερη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα
  • Αυθημερόν νοσηλεία
  • Αποφυγή δύσμορφων ουλών και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc έχει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων του γόνατος εφαρμόζοντας τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας και χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Επίσης συνεργάζεται με κορυφαίους φυσικοθεραπευτές που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση του ασθενούς και τη δημιουργία ενός άρτιου τελικού κλινικού αποτελέσματος.

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.