Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous ButtonAsk the doctor

Άρθρα - Media

Άρθρα - Media

spine

Καλέστε μας στο 210 8949727 ή 698 0506555 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Οι υπηρεσίες μας

Πόσο κοστίζει η αρθροσκόπηση ώμου ή γόνατος

Μία συχνή ερώτηση των ασθενών, αφορά σε σχέση με το κόστος του χειρουργείου της αρθροσκόπησης γόνατος ή ώμου και τη συνολική τιμή.

  • “Γιατρέ πόσα ευρώ θα μου κοστίσει το χειρουργείο;”
  • “Θέλω να χειρουργηθώ στο γόνατο ή στον ώμο αλλά θα μπορέσω να ανταπεξέλθω οικονομικά στα έξοδα του χειρουργείου”

Μία εύλογη απορία στην οποία θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απλές απαντήσεις κατανοητές στο ευρύ κοινό μέσα από το παρακάτω άρθρο.

Κόστος αρθροσκόπησης ώμου ή γόνατος

Τα χρήματα που κοστίζει μία επέμβαση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο χωρίζονται σε τρεις επιμέρους κατηγορίες:

  • Το κόστος του νοσηλίου που αφορά τη χρήση της χειρουργικής αίθουσας, το δωμάτιο νοσηλείας, τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν, κτλ.
  • Το κόστος των αναλώσιμων υλικών που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν (π.χ. ράμματα, άγκυρες, υλικά αρθροσκόπησης και άλλα μόνιμα ειδικά υλικά).
  • Το κόστος των ιατρικών αμοιβών (Χειρουργού, Βοηθών Χειρουργού και Αναισθησιολόγου).

    Οι ασθενείς οι οποίοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια καλύπτονται πλήρως για το σύνολο των εξόδων του χειρουργείου ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο έχουν (ατομικό ή ομαδικό, με ή χωρίς απαλλαγή) σε ότι αφορά το νοσήλιο, τα υλικά και τις ιατρικές αμοιβές.

    Από την άλλη οι ασθενείς οι οποίοι έχουν δημόσια ασφάλεια (ΕΟΠΥΥ, ΕΦΚΑ) απολαμβάνουν ειδικών πακέτων με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τα χρήματα που θα κληθούν να δώσουν στο νοσοκομείο καθώς συμμετέχει και ο δημόσιος ασφαλιστικός φορέας στην τελική διαμόρφωση του κόστους.

    Όπως και να έχει τα χρήματα που θα κληθεί να δώσει ο ασθενής για μία αρθροσκόπηση στον ώμο ή στο γόνατο, θα του εξηγηθούν λεπτομερώς ανάλογα με το είδος της επέμβασης και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενούς είναι ένα σημαντικό μέρος της αποκατάστασης και της ομαλής μετεγχειρητικής του πορείας.

Το τελικό κόστος θα πρέπει να διαμορφώνεται προσιτό οικονομικά λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της εποχής μας χωρίς να γίνεται καμία έκπτωση στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τον ασθενή που εμπιστεύεται τον Ιατρό του.

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

Παναγιώτης Π. Παπαδόπουλος MD, MSc  Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος 

 

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.