Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous ButtonAsk the doctor

Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ

Η θεραπεία με εγχύσεις υαλουρονικού οξέος υψηλού μοριακού βάρους ενισχύει τον χόνδρο της άρθρωσης περιορίζοντας την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας.

Παρακολουθείστε το βίντεο και ενημερωθείτε για τη σημασία των σύγχρονων βιολογικών θεραπειών τέταρτης γενιάς στη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων.

spine

Καλέστε μας στο 210 8949727 ή 698 0506555 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Οι υπηρεσίες μας

Υαλουρονικό οξύ

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια εναλλακτική μορφή συντηρητικής αγωγής στην αντιμετώπιση των χόνδρινων αλλοιώσεων, της χονδροπάθειας και της οστεοαρθρίτιδας αρχικού εώς μέτριου σταδίου.
Φυσιολογικά υπάρχει μια ποσότητα υαλουρονικού οξέος στο αρθρικό υγρό και τον χόνδρο που λειτουργεί ως “λιπαντικό” της άρθρωσης και στην απορρόφηση των κραδασμών. Οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα έχουν υποβαθμισμένης ποιότητας υαλουρονικό οξύ, μικρότερης ελαστικότητας και χαμηλότερης γλοιότητας.

Πως λειτουργεί η έγχυση του υαλουρονικού και ποια η σύσταση του;

Το υαλουρονικό λειτουργεί σαν ένα βελτιωτικό συμπλήρωμα του αρθρικού υγρού. Η χρησιμότητα του είναι:

 • Αύξηση της αντοχής του αρθρικού υγρού
 • Μείωση του πόνου που νιώθει ο ασθενής λόγω της αρθρίτιδας
 • Φυσική λίπανση του χόνδρου
 • Μείωση της τριβής των αρθρικών επιφανειών
 • Επιβράδυνση ή αναστολή των καταστροφικών οστεοαρθριτικών αλλαγών

1

Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος ανάλογα με την πυκνότητα και τη σύσταση τους και η θεραπεία μπορεί να είναι από 1 εώς 5 εγχύσεις ανά τακτά διαστήματα.

 • Με τη θεραπεία 1 ενδαρθρικής έγχυσης υψηλής πυκνότητας ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται με συχνές επισκέψεις στο Ιατρείο και η ωφέλιμη δράση μπορεί να κρατήσει για αρκετούς μήνες εώς και χρόνια.

Banner Ialouroniko Oxi

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής για τη θεραπεία;

 • Οι πιο συχνές παθήσεις που προτείνεται το υαλουρονικό οξύ είναι η οστεοαρθρίτιδα γόνατος και ισχίου
 • Η θεραπευτική δράση αρχίζει να φαίνεται 3 εβδομάδες μετά την έγχυση και συνεχίζει για αρκετό διάστημα
 • Το υαλουρονικό οξύ δε φτιάχνει καινούργιο χόνδρο αλλά αναστέλλει τις περαιτέρω βλάβες του
 • Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αναδεικνύουν τη θεραπευτική δράση του υαλουρονικού οξέος σε αρχόμενη και μέτρια αρθρίτιδα
 • Μπορεί να συνδυαστεί με έγχυση βιολογικών παραγόντων στον ίδιο χρόνο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η εφαρμογή των αυτόλογων βιολογικών παραγόντων στην αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων με κλειστά συστήματα 4ης γενιάς είναι μια απλή, ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος που μόνο σημαντικά οφέλη μπορεί να προσφέρει στον ασθενή. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc έχει σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή αυτόλογων θεραπειών. Ο στόχος είναι η ταχύτερη επαναφορά του πάσχοντος στην καθημερινότητα του, η μείωση του πόνου και η ελάττωση των πιθανοτήτων να υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση στο μέλλον αν αντιμετωπίζει μία χρόνια πάθηση.

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.