Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous ButtonAsk the doctor

Άρθρα - Media

Άρθρα - Media

spine

Καλέστε μας στο 210 8949727 ή 698 0506555 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Οι υπηρεσίες μας

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Χειρουργική επέμβαση

Μάθε για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα με χειρουργείο, πληροφορίες για το κόστος της επέμβασης και τι ακολουθεί μετεγχειρητικά.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αναφέρεται στην πίεση και παγίδευση του μέσου νεύρου στο επίπεδο του καρπού. Τα συμπτώματα που βιώνει ο ασθενής είναι μούδιασμα στα τρία πρώτα δάκτυλα, πόνο και αδυναμία κατά την εκτέλεση των κινήσεων του χεριού και της σύλληψης των αντικειμένων.

Η έντονη και πολύωρη χειρωνακτική εργασία χωρίς διαλλείματα φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του συνδρόμου. Αρχικώς εμφανίζεται σαν ένα ακαθόριστο αίσθημα βάρους στον καρπό. Σταδιακά εξελίσσεται σε μούδιασμα κυρίως στον αντίχειρα και στον δείκτη το οποίο από περιστασιακό γίνεται μόνιμο και επηρεάζει τον ασθενή σημαντικά στην καθημερινότητα του. Η διάγνωση τίθεται με ηλεκτρομυογράφημα άνω άκρου  ώστε να επιβεβαιωθεί η πίεση του μέσου νεύρου στο επίπεδο του καρπού.

συνδρομο καρπιαιου σωληνα

Σε αρκετά πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπικές εγχύσεις κορτικοστεροειδών, αντιφλεγμονώδη αγωγή και χρήση νυχτερινού νάρθηκα σε συνδυασμό με τροποποίηση της δραστηριότητας του ατόμου.

Χειρουργική αντιμετώπιση συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Η οριστική αντιμετώπιση στους περισσότερους ανθρώπους θα γίνει χειρουργικά ώστε να επέλθει πλήρης και οριστική αποσυμπίεση του μέσου νεύρου.

Η χειρουργική επέμβαση του συνδρόμου στον καρπιαίο σωλήνα γίνεται με τοπική αναισθησία και ελαφρά καταστολή του ασθενούς (μέθη) και διαρκεί 15 – 20 λεπτά. Δεν απαιτείται η παραμονή στο νοσοκομείο και ο ασθενής εξέρχεται 1 ώρα μετά από την επέμβαση.

Κατά τη χειρουργική αποκατάσταση γίνεται διατομή του εγκαρσίου συνδέσμου κάτω από τον οποίο εγκλωβίζεται και πιέζεται το μέσο νεύρο. Η τομή γίνεται ψηλά στην παλάμη και είναι περί τα 5 εκ. αν επιλεγεί η κλασσική ανοιχτή μέθοδος ενώ μπορεί να γίνει και ενδοσκοπικά με κάμερα αν επιλεγεί τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι αντιμετώπισης του συνδρόμου έχουν ισάξια αποτελέσματα και οδηγούν στην πλήρη απελευθέρωση και αποσυμπίεση του μέσου νεύρου.

Μετεγχειρητικά ο ασθενής επιτρέπεται να χρησιμοποιεί άμεσα το χέρι του για ελαφρά εργασία όπως το γράψιμο, η οδήγηση και η χρήση υπολογιστή, ενώ η άρση βάρους και η πιο έντονη χειρωνακτική εργασία επιτρέπεται μετά τον ένα μήνα.

Κόστος χειρουργείου

Το κόστος της χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα σε ασθενή που έχει ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται πλήρως χωρίς να έχει κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην τελική τιμή.

Για όσους δεν έχουν ιδιωτική ασφάλεια αλλά θα χρησιμοποιήσουν το δημόσιο φορέα (ΕΟΠΥΥ) υπάρχουν ειδικά οικονομικά πακέτα τιμών με σημαντική έκπτωση στο τελικό νοσήλιο καθώς μέρος του καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και διαμορφώνοντας έτσι το τελικό κόστος σε απόλυτα ανεκτό για όλους επίπεδο.

Επικοινωνήστε με τον ορθοπαιδικό χειρούργο κο Παπαδόπουλο ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.