Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous ButtonAsk the doctor

Άρθρα - Media

Άρθρα - Media

spine

Καλέστε μας στο 210 8949727 ή 698 0506555 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Οι υπηρεσίες μας

Αρθοπλαστική γόνατος: Πότε θα λυγίσω το γόνατο μου μετά την επέμβαση;

Είναι πάρα πολλοί οι ασθενείς που όταν υποβληθούν σε ένα χειρουργείο αρθροπλαστικής γόνατος, αναρωτιούνται πότε θα μπορούν να λυγίσουν το γόνατό τους, μετά την επέμβαση.

Η αρθροπλαστική στο γόνατο, αντικαθιστά τις αρθρικές επιφάνειες του μηρού και της κνήμης με ένα ειδικό εμφύτευμα συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτού του τύπου η επέμβαση αντικατάστασης των φθαρμένων χόνδρινων επιφανειών είναι παγκοσμίως η πιο διαδεδομένη, μαζί με την αντίστοιχη επέμβαση στο ισχίο και στον ώμο.

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται περισσότερες από 100.000 χειρουργικές επεμβάσεις και πλέον για ένα ορθοπαιδικό χειρουργό που ειδικεύεται στα γόνατα αποτελεί μία απλή επέμβαση ρουτίνας. Ας απαντήσουμε τώρα στην αρκετά συνηθισμένη ερώτηση που αφορά την επέμβαση, πότε μετά το χειρουργείο αρθροπλαστικής θα μπορεί ο ασθενής να λυγίζει κανονικά το γόνατό του.

Πότε θα μπορώ να λυγίσω το γόνατό μου μετά την αρθροπλαστική;

Για να θεωρείται λειτουργικό ένα γόνατο θα πρέπει τουλάχιστον να καταφέρνει να μπορεί να είναι λυγισμένο σε ορθή γωνία και να μπορεί να τεντώνει πλήρως. Αυτό θα το φροντίσει ο ορθοπαιδικός χειρουργός με μια επιτυχημένη επέμβαση κατά ένα μεγάλο ποσοστό και κατόπιν σημαντικός παράγοντας αποτελεί η σωστή αποκατάσταση με το αντίστοιχο εξατομικευμένο πρωτόκολλο.

Ο ασθενής μετά το χειρουργείο θα μπορεί να περπατήσει με κάποιο βοήθημα εντός 24 ωρών χωρίς όμως να επιβαρύνεται πολύ το γόνατο.

Μετά την επέμβαση η πρόθεση στο γόνατο λειτουργεί άμεσα αλλά επειδή ο κάθε οργανισμός (ασθενής) είναι διαφορετικός η πλήρης λειτουργικότητα στο γόνατο διαφέρει.

Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε από την εμπειρία μας στις αρθροπλαστικές στο γόνατο είναι ότι συνήθως θα μπορεί να το λυγίσει 2-3 εβδομάδες μετεγχειρητικά σε σημαντικό βαθμό για να αρχίζει ο ασθενής να γίνεται λειτουργικός και αυτόνομος στην καθημερινότητα του.

Σημαντικός παράγοντας για να μπορούμε να έχουμε μετά το χειρουργείο το γόνατό μας πλήρως λειτουργικό ώστε να μπορούμε να το λυγίσουμε κανονικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι να ακολουθήσουμε πιστά την αποκατάσταση που θα μας προτείνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός σε συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή μας.

Επίσης πρωτεύον ρόλο παίζει ο σωστός εξατομικευμένος προεγχειρητικός σχεδιασμός, η χρήση διεγχειρητικών συστημάτων πλοήγησης ή ρομποτικής υποβοήθησης, που θα βοηθήσουν στην ακριβέστερη τελική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στο γόνατο.

Επικοινωνήστε ΕΔΩ με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Παναγιώτη Παπαδόπουλο για περισσότερες πληροφορίες.

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.