Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous ButtonAsk the doctor

Άρθρα - Media

Άρθρα - Media

spine

Καλέστε μας στο 210 8949727 ή 698 0506555 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Οι υπηρεσίες μας

Αρθροσκόπηση ώμου: Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Πληροφορήσου έγκυρα για το ποιες είναι οι (σπάνιες) επιπλοκές που μπορούν να δημιουργηθούν μετά από μια επέμβαση αρθροσκόπησης στον ώμο.

Η αρθροσκόπηση αποτελεί την πλέον βέλτιστη και σύγχρονη λύση για τη θεραπεία παθήσεων του ώμου. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που πλέον θεωρείται η πιο αξιόπιστη λύση για να αντιμετωπίσουμε ορθοπεδικές παθήσεις που αφορούν τον ώμο.

Παρόλο που είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία, υπάρχουν ορισμένες πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν όπως συμβαίνει σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις επιπλοκές που μπορεί να συμβούν μετά από αρθροσκόπηση του ώμου και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αν η επέμβαση πραγματοποιηθεί από έμπειρο ορθοπαιδικό χειρουργό με ειδίκευση στα χειρουργεία ώμου οι επιπλοκές είναι σπάνιες και ήπιας μορφής σε ποσοστό που αγγίζει εώς και το 5% των ασθενών.

Πιθανές επιπλοκές της αρθροσκόπησης του ώμου

1. Μόλυνση

Μια επιπλοκή που μπορεί να παρουσιαστεί μετά από αρθροσκόπηση του ώμου είναι η μόλυνση. Οι μολύνσεις μπορεί να προκληθούν από βακτήρια που εισέρχονται στον τραυματισμένο ιστό. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει αρχικώς τη χορήγηση αντιβιοτικών και αν χρειαστεί ακολουθεί αρθροσκοπικός καθαρισμός και έκπλυση της άρθρωσης. Ευτυχώς τα ποσοστά των λοιμώξεων είναι σπάνια και πλήρως αντιμετωπίσιμα.

5

2. Τεχνικές αστοχίες

Είναι η συχνότερη επιπλοκή και αφορά όλες εκείνες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες συμβαίνουν λάθη τεχνικής από το χειρουργό που οδηγούν σε πτωχό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

3. Δυσκαμψία του ώμου

Είναι επιπλοκή που συνήθως δεν έχει σαφές αίτιο και πρόκειται για μία αντίδραση του οργανισμού του ασθενούς κατά την πρώτη μετεγχειρητική περίοδο. Το σωστό πρόγραμμα κινησιοθεραπείας βοηθάει σημαντικά και επαναφέρει τον ασθενή.

Υπάρχουν επιπλοκές από την αναισθησία;

Τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα κέντρα χειρουργικής του ώμου χρησιμοποιούν τη γενική ως μέθοδο αναισθησίας για τους ασθενείς που θα υποβληθούν σε αρθροσκόπηση. Θεωρείται η πιο ασφαλής μέθοδος με την οποία ελέγχεται πλήρως ο ασθενής και οι επιπλοκές είναι αρκετά σπάνιες και πλήρως αντιμετωπίσιμες.

Σαν εναλλακτική μέθοδος είναι ο νευρικός αποκλεισμός (block) που συχνά λέγεται και ως μέθοδος τοπικής αναισθησίας, ο οποίος εμφανίζει κάπως υψηλότερα (αν και πάλι σπάνια) ποσοστά επιπλοκών που περιλαμβάνουν κυρίως τις κακώσεις νεύρων και τον τραυματισμό του θώρακα.

Καταλήγοντας

Η αρθροσκόπηση είναι μια αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ώμο τους.
Ωστόσο, όπως και σε πάσης φύσεως χειρουργείο, μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές. Στην συγκεκριμένη επέμβαση καθώς είναι ελάχιστα τραυματική σαν μέθοδος, τα πιθανά προβλήματα μετά το χειρουργείο είναι σπάνια.

Για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιπλοκών και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο ορθοπαιδικό χειρούργο, με ειδίκευση στις παθήσεις του ώμου και να δώσετε έμφαση στις οδηγίες του, για τη φροντίδα και την αποκατάσταση σας μετά το χειρουργείο.

Επικοινωνήστε ΕΔΩ με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Παναγιώτη Παπαδόπουλο για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας στο ιατρείο Γλυφάδας ή στο ιατρείο Αμαρουσίου.

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.