Παναγιώτης Παπαδόπουλος MD, MSc

Επιμ. Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκ. ΥΓΕΙΑ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Αθλητίατρος

Call us ButtonjpgRendezvous ButtonAsk the doctor

Άρθρα - Media

Άρθρα - Media

spine

Καλέστε μας στο 210 8949727 ή 698 0506555 ή κλείστε online ραντεβού και θα σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πάθησής σας.

 

Articles Icon

Video Media sidecolumn icon

Οι υπηρεσίες μας

Αρθροσκόπηση γόνατος: Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Η αρθροσκόπηση είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων στο γόνατο αλλά όπως και κάθε ιατρική επέμβαση μπορεί να συνοδεύεται από πιθανές επιπλοκές μετά το χειρουργείο.

Το χειρουργείο αρθροσκόπησης του γόνατος είναι μία ελάχιστης επεμβατικότητας πράξη. Μέσω μιας ειδικής κάμερας ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός βλέπει και εξετάζει σε μεγέθυνση και σε υψηλής ποιότητας ανάλυση το εσωτερικό της άρθρωσης στο γόνατο και παράλληλα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πολλές παθήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις πιθανές επιπλοκές της αρθροσκόπησης γόνατος και τα προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τη μείωση του κινδύνου.

Επιπλοκές της αρθροσκόπησης γόνατος

1. Μολύνσεις

Μια επιπλοκή που μπορεί να παρουσιαστεί μετά την αρθροσκόπηση στο γόνατο είναι η μόλυνση. Μπορεί να προκληθεί από την είσοδο μικροοργανισμών κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν ερυθρότητα, πόνο, οίδημα και θερμότητα στην περιοχή του γόνατος. Η άμεση αρχική αντιμετώπιση με αντιβιοτικά είναι σημαντική για την θεραπεία των μολύνσεων. Ευτυχώς τα ποσοστά των λοιμώξεων είναι ελάχιστα καθώς η επέμβαση πραγματοποιείται με συνεχή ροή υγρών που οδηγούν σε μία μηχανική έκπλυση της άρθρωσης.

1

2. Θρόμβωση

Η θρόμβωση είναι μία άλλη σπάνια επιπλοκή που μπορεί να παρουσιαστεί μετά την αρθροσκόπηση. Οι θρόμβοι μπορούν να δημιουργηθούν στα αγγεία του κάτω άκρου και να προκαλέσουν πόνο και δυσκολία στην κίνηση του ποδιού. Η πρόληψη της θρόμβωσης μπορεί να γίνει με τη χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης και αντιπηκτικών φαρμάκων.

3. Τεχνικές αστοχίες

Είναι η σημαντικότερη επιπλοκή και οφείλεται είτε σε λάθη τεχνικής του χειρουργού είτε στη μη ικανή και σωστή επούλωσης των ιστών του ασθενούς. Παράδειγμα είναι η αδυναμία επούλωσης κατά τη συρραφή μηνίσκου και η αποτυχία ενσωμάτωσης του μοσχεύματος του χιαστού.

4. Μετεγχειρητική δυσκαμψία

Σπάνια επιπλοκή που δεν έχει ακριβές αίτιο αλλά ανταποκρίνεται πολύ καλά στη σωστή φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση.

Προληπτικά μέτρα

Εμπειρία και εξειδίκευση του γιατρού

Η εμπειρία και η εξειδίκευση του ορθοπαιδικού χειρούργου που πραγματοποιεί την επέμβαση παίζει σημαντικό ρόλο για τη μείωση των πιθανοτήτων για επιπλοκές. Εμπιστευτείτε έναν έμπειρο γιατρό με εξειδίκευση στην αρθροσκόπηση γόνατος και επιβεβαιώστε την εμπειρία του πριν από την απόφαση σας να πραγματοποιήσετε την επέμβαση.

Χρήση σύγχρονου εξοπλισμού

Ο σύγχρονος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της αρθροσκόπησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπλοκών στο γόνατο σας. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός που θα εκτελέσει την επέμβαση χρησιμοποιεί σύγχρονο εξοπλισμό και ακολουθεί τις πιο πρόσφατες και προηγμένες τεχνικές.

Συμπέρασμα

Η αρθροσκόπηση είναι μια ασφαλής επέμβαση που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων του γόνατος. Για να μειωθούν οι πιθανότητες (σπάνιων) επιπλοκών μετά το χειρουργείο, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο χειρούργο ορθοπαιδικό που χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και μεθόδους και να ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ανάρρωση και μια επιτυχημένη αποκατάσταση.

Επικοινωνήστε ΕΔΩ με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Παναγιώτη Παπαδόπουλο για περισσότερες πληροφορίες.

 

Στοιχεία επικοινωνίας


Συνεργαζόμενα νοσοκομεία


Ygeia logo transparent

Mitera logo transparent

Mediterraneo logo transparent

Επιστημονικός Συνεργάτης


lazer centre logo trans

Ακολουθήστε μας

facebook youtube

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου των δεδομένων μας και συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε τα νέα μας ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.